Frågor och svar - FAQ

För att underlätta för dig samlar vi här några av de mest frekventa frågorna vår kundtjänst får in.

Allmänt

  • Ja, på hemsidan har vi en e-handel där du genomför köpet med en Svedbergs-återförsäljare och betalningen sker direkt med vald återförsäljare. För respektive återförsäljares köpvillkor sök efter återförsäljaren här: Hitta återförsäljare. Eller klicka på köpvillkoren i kundvagnen

   Utforska produkter
  • För att beställa möbler ifrån oss så kan du kontakta någon av våra återförsäljare som du hittar på sidan "Hitta återförsäljare". Du kan även handla direkt på hemsidan och välja en av våra utvalda återförsäljare som du genomför köpet hos.

   Självklart är du välkommen att kontakta oss om du har några frågor om produkterna. 

   Hitta återförsäljare Utforska produkter
  • För att reklamera en vara så kontaktar du den återförsäljare där du har köpt dina varor, ta med bilder och kvitto på köpet för att genomföra reklamationer hos dem. Detta gäller även vid köp från Svedbergs e-handel. (Gäller inte reservdelar och outletartiklar).

   Hitta återförsäljare
  • Det hittar du genom söka på artikeln i Sökrutan, antingen med namn eller artikelnumret. Vet du inte namnet eller artikelnumret kan du gå via meny. Längst ner på produktsidan hittar du dokument, där har du all information om montering, kortlingsmått, prestandadeklarationer mm.

Servicefilmer

  • Monteringsfilm som visar hur du monterar en kommod på på badrumsvägen.

Möbler

  • Dra ut lådan, på undersidan av lådan vid skenorna finns det två gråa clips, ett på vardera sida. Tryck dessa in emot mitten samtidigt och lyft sedan av lådan ifrån skenorna. För att sätta dit lådan igen, dra ut skenorna lägg på lådan och stäng sedan lådan för att säkerställa att lådan låses fast. 

  • Vit (Skapa/Forma/Epos) - S0500-N, 35 glans
   Skiffergrå (Skapa/Forma/Epos) - S7500-N, 35 glans

   Färgkoder årets färger:

   • Kalk: S1500N, 35 glans
   • Sand: S2005-Y20R, 35 glans
   • Granit: S5500-N, 35 glans
   • Hav: S7010-R90B, 35 glans
   • Salvia: S6005-G50Y, 35 glans
  • På vår webbplats väljer du sortiment och klickar dig fram till rätt produkt. Du kan även söka på artikelnr. När du klickat dig fram till rätt produkt scrollar du ner på sidan och under "filer och dokument" kan du hitta dessa dokument. 

   Mediabanken
  • Dra ut lådan, lossa på täcklocken på var sida av lådan. Så att du kommer åt knapparna som styr fronten, tryck in de stora blå knapparna på vardera sida för att få loss fronten, du kan behöva dra fronten lite uppåt för att den ska lossa. 

   För att sätta dit fronten igen så hakar du i den lite uppifrån. 

  • Nej det är inte borrat i fronterna med undantag för Sans fron med handtag 6 som har integrerat handtag. Man kan alltså välja vilket av våra handtag man önskar oavsett serie.

   Handtag

Spegelskåp

  • Samtliga el komponenter i skåpet/spegeln är direkt anpassade för den inbyggda belysning som redan sitter i skåpet. Belysningen kan alltså ej bytas ut. Alla typ godkännanden och garantier skulle dessutom upphöra att gälla vid en sådan modifiering.

  • Gå till vår Reservdelsshop och klicka dig fram till rätt skåp. Om du inte hittar rätt - Ta en bild på gångjärnet och skåpet, ange ungefärligt inköpsår och kontakta oss på kundservice, så kan vi hjälpa till med art.nr.

   Reservdelsshop Kontakta oss
  • Gå till vår Reservdelsshop och klicka dig fram till rätt skåp. Om du inte hittar rätt - Maila in en bild på skåpet samt mått på skåp samt speglar och ungefärligt inköpsår till oss på kundservice, så kan vi hjälpa er med art.nr.

   Reservdelsshop Kontakta oss

Tvätt och tork

  • Stommen är alltid vit och övriga färger kompletterar man med täcksidor. 

  • För att få en annan färg än vit köper man till en täcksida i önskad färg. Till höjden 180 cm köper man en 195 cm hög som man sedan kapar och lackar den sågade ytan. 

Dusch

  • Langfoss

   Tillåter ingen rördragning i standardutförande men du kan komplettera med en rördragningsprofil.

   Skoga

   Alla modeller 30 mm
   Byggprofil finns att köpa som tillval, 30 mm eller 50 mm

   180°

   Tillåter ingen rördragning i standardutförande.

   Genom specialbeställning går det att beställa med hål för rörgenomföring i de fasta partierna. Mer information om specialbeställning fås via kundservice@svedbergs.se

  • Det har vart lite olika lister på våra olika modeller av duschar. Gå till vår reservdelsshop och klicka dig fram till rätt dusch för att hitta magnetlister. 

   Är du osäker på vilken dusch du har så kan du mejla in en bild på hela duschen till kundservice@svedbergs.se så hjälper vi dig att identifiera modellen.

   Alla magnetlister säljs parvis.

   Reservdelsshop Kontakta oss
  • Dörrknoppen följer alltid profilernas färg, så vid en Alublank profil följer en Alublankt dörrknopp med. 

  • Det räknas från innerhörn till utsida profil/gångjärn beroende på om det är en Skoga eller 180°.

  • Det har vart lite olika lister på våra olika modeller av duschar. Gå till vår reservdelsshop och klicka dig fram till rätt dusch för att hitta släplister. 

   Är du osäker på vilken dusch du har så kan du mejla in en bild på hela duschen till kundservice@svedbergs.se så hjälper vi dig att identifiera modellen.

   Alla släplister säljs styckvis.

   Reservdelsshop Kontakta oss
  • På vår webbplats väljer du sortiment och klickar dig fram till rätt produkt. Du kan även söka på artikelnr. När du klickat dig fram till rätt produkt scrollar du ner på sidan och under "filer och dokument" kan du hitta dessa dokument. 

   Se fler monteringsfilmer

Handdukstorkar

  • Om det inte är en handdukstork med elslingor ska denna fyllas med vatten, om det finns risk till att den fryser så kan man blanda i 5% glykol i det. Den ska fyllas så det är ca 2 cm kvar upp till toppen. Se vår instruktionsfilm om påfyllnad och montering av handdukstorkar.

  • Det hittar du genom söka upp handdukstorken i Sökrutan, antingen med namnet eller artikelnumret. Vet du inte namnet eller artikelnumret kan du gå via meny och klicka dig fram till handdukstorkar. Längst ner på produktsidan hittar du dokument, där har du all information om montering, kortlingsmått, skötselråd mm.

  • Du kan köpa valfri elpatron ur dagens sortiment oavsett om du har en ny eller gammal modell av våra handdukstorkar. 

   Följ länken nedan för att se vårt sortiment på elpatroner. 

   Elpatron handdukstork
  • Anledningen till att hela torken inte blir jämnvarm kan bero på att det kommit in en luftbubbla i torken som gör att värmen inte kan komma igenom och värma allt vatten. För att åtgärda detta så får man tömma torken och sedan fylla den mycket långsamt samt vicka på den vid påfyllning för att undvika att problemet uppstår igen. Är torken kopplad till det vattenburna värmesystemet så kan man bara lufta torken så ska det få bort luftbubblorna.

  • Man kan endast ha en av dessa igång i taget så vrid av av vattenventilen när du vill använda er elpatron och vice versa vid användning av vattenventilen.

  • Elementet på patronen sitter en bit upp i torken och den värmen stiger uppåt, vilket leder till att det bara är värmen som sprids i vattnet som värmer den nedre delen på torken. Av den orsaken blir det inte lika varmt i de nedersta rören som i de övre.

Blandare

  • Det kan bero på antingen omkastaren eller tätningen/termostaten. Är det läckage när vattnet är avstängt är det troligtvis tätningssatsen/termostaten som är sönder. Är vattnet på och det läcker i tex. takduschen när du valt handduschen eller vice versa är det omkastaren du bör byta.

   För att hitta rätt tätning kan du jämföra din blandare med dessa: (Reservdelar/Blandare) alternativt skicka in en bild samt ungefärligt inköpsår till oss på kundservice så kan vi hjälpa dig att identifiera den.

   Reservdelar blandare Kontakta oss
  • Först bör man kontrollera att silarna på baksidan av blandaren är rena och att det inte kommit smuts på dessa vid installation. Skulle det visa sig vara det kan man börja med att rengöra silarna och kolla så att smutsen inte kommit in till termostaten/tätningen och har de det kan man testa rengöra denna. Hjälper inte detta så kan man komma att behöva byta termostaten, så var noga att spola rent rören vid installation.

   För att hitta rätt tätning /termostat kan du jämföra din blandare med dessa (Reservdelar/Blandare) alternativt skicka in en bild samt ungefärligt inköpsår till oss på kundservice så kan vi hjälpa dig att identifiera den.

   Reservdelar blandare Kontakta oss
  • I de flesta fall beror detta på att det fastnar smuts eller kalk i tätningen i blandarhuset. Är det inte helt igensatt så kan de hjälpa att lägga tätningen i kalklösande medel i ca 1 timme. Detta är också ett bra sätt att rengöra tätningen med jämna mellanrum för att slippa stopp. Kontrollera även att det är rent i blandarhuset.

   Skulle detta inte hjälpa så kan man behöva byta tätningen. För att hitta rätt tätning kan du jämföra din blandare med dessa: (Reservdelar/Blandare) alternativt skicka in en bild samt ungefärligt inköpsår till oss på kundservice så kan vi hjälpa dig att identifiera den.

   Reservdelar blandare Kontakta oss

WC & Toalettstolar

  • Gå till sidan Reservdelar WC och jämför din knapp/spolmekanism med med bilderna. 

   Tycker du att det är svårt att hitta just din modell kan du alltid ta en bild på wc-stolen samt spolmekanismen/spolknappen och skicka bilderna till oss på kundservice.

   Reservdelar WC Kontakta oss
  • Gå till sidan Reservdelar WC och jämför din stol med bilderna. 

   Tycker du att det är svårt att hitta just din modell kan du alltid ta en bild på wc-stolen samt spolmekanismen/spolknappen och skicka bilderna till oss på kundservice.

   Reservdelar WC Kontakta oss
Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.