Kvalitet

”Hos oss görs allt med noggrannhet och precision, som till exempel att välja material. De är noga utvalda både för utseendets och hållbarhetens skull. Form, ytor och strukturer - allt spelar in.”

Hållbarhet

Genom en hållbar design, egen produktutveckling, effektiv och modern produktion i egna anläggningar, genomtänkt logistik och distribution samt noga utvalda material som håller länge är miljön alltid i fokus hos oss. Det ligger i vår natur att tänka så. Att ta ansvar och göra skillnad. Varje litet steg är viktigt.

Svedbergs hållbarhetsarbete

Noga utvalda material

Hos oss görs allt med noggrannhet och precision, som till exempel att välja material. De är noga utvalda både för utseendets och hållbarhetens skull. Form, ytor och strukturer - allt spelar in. Våra trämöbler behandlas till exempel i sju steg för att få ett långt och lyckligt liv.

Svedbergs hållbarhetsarbete

Alltid äkta träfanér

Istället för folie eller melamin med ”fotograferat” trämönster använder vi alltid äkta träfanér i våra omålade fronter. Den tunna ytan är skuren ur utvalda trästockar – alla med naturliga skiftningar i färg och mönster.

Svedbergs hållbarhetsarbete

Miljöfokus med LED

Vi använder LED, som har en lång livslängd och är ett bra miljöval, i nästan all belysning. Energiåtgången är en bråkdel av motsvarande energi som behövs för att skapa samma ljus med en glödlampa eller ett lysrör.

Svedbergs hållbarhetsarbete

Funktioner som förenklar

Vi tar hela tiden fram smarta lösningar som förenklar och förbättrar människors vardag. Funktioner och detaljer som gör det där ”lilla extra” betyder mycket. Det har vi alltid i åtanke när vi utvecklar våra produkter. De ska vara enkla att installera, montera och underlätta stunderna i badrummet.

Svedbergs hållbarhetsarbete

Medveten och genomtänkt design

Hållbar design är ett av många sätt att minska vår miljöpåverkan. Vi vet att våra produkter är säkra och håller högsta kvalitet. Men det handlar även om form, känsla och stil. Att kunna kombinera ett modernt formspråk med det funktionella och praktiska är vår största styrka.

Svedbergs hållbarhetsarbete

Trygghet för dig med Svedbergs garanti

Vi har designat och tillverkat möbler för hemmets mest utsatta miljö sedan 1962. De tål att användas flera gånger om varje dag. Svedbergs är ett tryggt val i vått och torrt. Vi erbjuder alltid 20 års garanti på våra möbler, duschar, duschkabiner och duschväggar. På våra handdukstorkar, badkar, blandare och wc gäller 5 års garanti.

Svedbergs hållbarhetsarbete
Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.