Den nya möbelserien Poem

Vad har inspirerat?

När vi studerade demografin i Norden kunde vi konstatera att det fanns många singelhushåll. Vi vidare research så såg vi att det fanns många mindre badrum i lägenheterna inne städerna och att de med hus som har två badrum önskade att kunna matcha uttryck mellan det stora och lilla badrummet. Vi ställde oss frågan varför det lilla badrummet, trots sin storlek, inte skulle kunna erbjuda en designupplevelse? Det ledde oss till att ta fram och erbjuda exklusiva alternativ även för små utrymmen.

Uppskattning av det äkta, levande och taktila

Inspirationen kommer från det hantverksmässiga och att vi fortsätter att uppskatta det äkta, levande och taktila i både material och uttryck. Med Poem har vi skapat en lugn helhet och därför finns denna möbelserie endast med dold förvaring - en lösning där fronter med integrerade grepp också bidrar till att skapa balans. Köken med dess stora lådor har inspirerat oss till att se till att det finns extra mycket utrymme till förvaring. Vi har också tagit fasta på det praktiska genom slitstarka bänkskivor och tvättställ.

Poem i brun ask med det integrerade handtaget List.
Poem i brun ask med det integrerade handtaget List.

Marknadens bredaste sortiment för de mindre badrummen

De utmärkande draget för Poem är marknadens bredaste sortiment för de mindre badrummen. Ett annat kännetecken är möjligheten att få till och matcha fina designuttryck från enkelt till exklusivt i små till stora badrum. De integrerade greppen, den naturliga träkänslan, de äkta faneren, de sobra och tidlösa färgvalen som möjliggör uttryck från ljust skandinaviskt till mörkt sofistikerat är alla del av seriens egenskaper. Andra fina kvaliteter är de stora valmöjligheterna av frontuttryck, färg och kompletterande tvättställ i både traditionellt samt ovanpåliggande format och våra prisvärda bänkskivor. Här är designuttrycket diskret med fokus på funktion och att maxa förvaringen. Till skillnad från exempelvis Epos som har öppen förvaring så är Poem "stängd” och den stora volymen får vi till framför allt tack vare den nedre lådans justerade höjd.

Hur kan man skapa helhet med Poem?

Poem samverkar och bildar en helhet med våra övriga produktnyheter. Samma träfanér och färgval erbjuds exempelvis i spegelskåp och sidoförvaring. Genom koncepten Varmt Jordnära och Naturnära Nordiskt så erbjuder vi två tydliga uttryck.

Poem i pur ek med det integrerade handtaget Profil.
Poem i pur ek med det integrerade handtaget Profil.

Varmt Jordnära

Varmt Jordnära står för Svart och Brun Ask i äkta träfanér med naturlig ådring och textur. Fronter med integrerade handtag. I kombination med beslag och armaturer i blyertssvart och svart samt rökfärgade glas och badkar i svart matt. Det här är diskret elegans där tankarna går till raffinerat nedtonade miljöer och exklusiva Spa.

Naturnära Nordiskt

I Naturnära Nordiskt så erbjuds en levande Pur Ek med ådring samt färgerna Havre och Sand. Även här fronter med integrerade handtag. Kompletterande sobra bänkskivor i sandstenskänsla och badkar med tunna kanter och silkesmatt vit finish. För en känsla av samtid - kombinera med linjeglas i dusch och vitrinskåp. Det här är skandinaviskt ljust med en tidlös känsla.

Bloc - Prisvärt och svensktillverkat

Bloc vänder sig till kunden som söker enklare och noga utvalda produktkombinationer för det lilla till mellanstora badrummet. Det här är prisvärda, svensktillverkade möbler i slitstarka ytskikt i Svedbergs erkända kvalitet.

Bloc med två dörr i grått.
Bloc med två dörr i grått.

Vilka inredningstrender följer vi 2024?

Integrerade handtag

Vi har följt inredningstrenderna för kök, badrum och övriga delar av hemmet i Norden och internationellt. Hållbarhetsfrågan är stor och den kan knytas till att vi ser en fortsatt uppskattning för de äkta materialen och möbelhantverket, dvs det som håller över tid. Vi har fångat upp att de tidigare så populära plana fronterna nu definitivt har fått ge plats för de med djup och integrerade handtag. Här ligger fokus på detaljer med fina övergångar som andas hantverk. Detta har en direkt koppling mot det som förverkligats i serien Poem med frontuttrycken Ram, Profil och List.

Äkta träfanér

Nyansen på träfanér sträcker sig från det riktigt mörka till det naturligt ljusa nordiska där den sista har än mer framträdande och levande ådring. Och när det gäller färg så har vi som alltid sett en stor bredd och kreativitet men valt att gå på det som står sig över tid. Det nya för Svedbergs är att Sand blir en standardfärg och att en bruten vit tillvalsfärg kallad Havre lagts till. Den sistnämnda går utmärkt att kombinera med exempelvis Pur Ek – något som vi sett exempel på när vi följt trenderna.

Poem i pur ek med äkta träfanér.
Poem i pur ek med äkta träfanér.

Linjeglas

Vitrinskåp är stort även detta år och då med glas som ett dekorativt element i form av hamrat glas och linjeglas. Vi har valt att plocka upp linjeglas som ett vackert element i vår Red Dot prisade duschserie Langfoss. Och med detta tillägg så är det nu möjligt att skapa en helhet tillsammans med våra vitrinskåp som sedan tidigare haft denna glastyp.

Mörkare nyanser och borstade ytskikt

I inredningstrenderna har vi kunnat sett en förflyttning mot de mörkare glas-nyanserna. Ibland vill man bygga än mer nedtonad känsla och då erbjuds både Rökglas och vårt nya Bronsglas i duschserierna Langfoss och 180˚. Finishen på armaturer och beslag har rört sig bort från det traditionellt blanka ytorna som kromat och rostfritt till förmån för matta och borstade ytskikt i allt från mässing, till koppar och hela vägen till blyertssvart och svart. Just kombinationen av blyertssvart och bronsfärgade glas är något som jag trycker extra på – ett urval som andas diskret elegans.

Vad kan vi vänta oss i framtiden?

Tittar vi framåt så går tankarna mot att erbjuda designuttryck som upplevs ännu mer premium – tänk nedtonat men ändå exklusivt. Stilarna kommer följaktligen att sträcka sig från det prisvärt enkla till exklusiv design med stark betoning på hållbarhet. Miljöarbetet kommer att fortsätta med fokus på lång livslängd, återanvändbarhet och energieffektivitet genom smart teknik.

Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.