Litet badrum

5 tips för dig som ska renovera ett litet badrum

Att förvandla ditt lilla badrum till en rum av komfort och stil kräver både eftertänksamhet och kreativa idéer. Med rätt badrumsinredning och smarta lösningar kan du skapa ett badrum som inte bara är vackert att se på utan också praktiskt och funktionellt. Här är några tips från oss från Svedbergs för att hjälpa dig att skapa ditt drömbadrum.

Litet badrum med badrumsmöbel Bloc

1. Ljusa färger gör att badrummet ser större ut

Använd ytskikt i ljusa färger för att skapa en känsla av luftighet och utrymme i badrummet. Ljusa toner på kakel och klinkers reflekterar ljuset och får badrummet att verka större än vad rummet egentligen är. Kombinera ytskikten med genomskinliga material som en hörndusch i klarglas för att få ljuset att flöda fritt som gör att badrummet känns öppnare.

Håll dig till en enhetlig stil på dina badrumsmöbler för at skapa ett sammanhängande och harmoniskt intryck. Med för många olika färger kan badrummet kännas rörigt.

Svedbergs tipsar

Välj en kommod, spegelskåp och högskåp med samma uttryck. Till exempel badrumsmöbeln Poem i pur ek tillsammans med Sarek spegelskåp och högskåp i samma färg.

Poem badrumsmöbel i vitt

Rita badrummet

Bygg ditt badrum redan ikväll. Med några knapptryck kan du enkelt planera hur du vill ha det. Lycka till!

Svedbergs ritverktyg - rita ditt badrum

2. Maximera badrumsförvaringen

I ett mindre badrum är det insidan som räknas. Välj badrumsmöbler som kombinerar flexibilitet med smart förvaring. Med en kommod med utdragbara lådor och ett spegelskåp får du plats med allt i badrummet utan att det upplevs som stökigt.

Vår nya möbelserie Poem kommer med exklusiv lådinredning i den övre lådan och med en utökad höjd på kommoden så rymmer den nedre lådan mer än någonsin.

Svedbergs tipsar

Välj en kommod med 35 cm djup för att frigöra mer golvyta och kombinera kommoden med ett spegelskåp för extra förvaring av dina badrumsartiklar.

Poem badrumsmöbel med öppen låda
Poem badrumsmöbel i brun ask

Nyheter till badrummet

3. Höga speglar skapar djup

Med en badrumsspegel med väl tilltagen höjd får du badrummet att verka större än vad det egentligen är. Genom att placera en stor spegel på väggen reflekteras ljuset och ger en illusion av ett större utrymme.

Svedbergs tipsar

Om du vill ha en riktigt hög spegel, välj Valje spegel Oval med energieffektiv LED-belysning. Finns i bredden 45 cm och i höjderna 90 samt 110 cm.

Valje badrumsspegel och Poem badrumsmöbel

Vår katalog

I vår katalog Bad & Rum kan du hitta hela produktsortimentet. Bläddra i katalogen online eller besök en återförsäljare.

Svedbergs produktkatalog Bad & Rum

4. Tänk på belysningen

Se till att badrummet är upplyst med olika ljuskällor för att undvika skuggiga områden. Välj ett spegelskåp eller en badrumsspegel med inbyggd LED-belysning och varför inte en eller flera pendellampor som kombinerar extra belysning med en snygg inredningsdetalj.

Svedbergs tipsar

Vårt spegelskåp Skuru och Ista spegel har båda justerbar belysning vilket gör att du själv kan justera belysningen direkt på möbeln. Om du vill ha ytterligare belysning, välj till lådbelysning och golvljus på kommoden.

Valje badrumsspegel med LED-belysning
Bloc tvättställsskåp i vitt

Inred hållbart med svensktillverkade badrum i slitstarka material.

5. Inred med högskåp för att dra ögat uppåt

Skapa en illusion av höjd genom att välja till ett högskåp som sträcker sig upp längs väggarna. Högskåpet ger dig också möjligheten för ytterligare badrumsförvaring. Välj till några av våra smarta tillval i högskåpen såsom utdragslådor för att förvara dina handdukar och vår laddstation i plåt som ger dig möjligheten att förvara den varma locktången i högskåpet.

Svedbergs tipsar

Våra högskåp finns i två olika höjder och djup. Välj till en Fri Förvaring för att få en öppen förvaringshylla där du kan skylta med snygga accessoarer.

 

Högskåp i pur ek med vitrindörr
Poem badrumsmöbel i brun ask med sidoförvaring

Tips & råd för ditt nya badrum

Funderar du på att renovera badrummet? Vägen till ett nytt badrum kan kännas lång men resultatet blir ofta fantastiskt.

divider
Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.