Denna webbplats använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Genom att fortsätta accepterar du användningen av cookies. För mer information om hanteringen av dina personuppgifter se vår integritetspolicy

Vår hyllning till skandinavisk formgivning

För oss är formgivning hårt arbete, intressanta diskussioner, skisser, prototyper, tester av olika material, praktiska detaljer och smarta funktioner. Det kan handla om hur många gånger en yta behöver behandlas för att tåla vatten, fukt och olika temperaturskillnader. Eller om vikten av att välja den bästa LED-belysningen. Men det handlar så klart också om form, känsla och stil.

Nordiska influenser i Dalstorp
Vi skapar och utvecklar alla våra produkter själva i Dalstorp. Dessutom mönsterskyddar vi dem, vilket garanterar deras unikhet. Vår största inspirationskälla är vardagen och den dialog vi har med våra kunder. På så sätt upptäcker vi nya behov tidigt och kan bygga in dem i våra lösningar. Ofta sker produktutvecklingen i nära samarbete med utvalda formgivare från Norden, möt några av dem här.

Morten Voss och Stinne Knudsen, tillsammans har de skapat DK.

Morten Voss och Stinne Knudsen – DK

Morten Voss, som är självlärd, startade sin egen studio 1994 i Köpenhamn. Särskilt känd är han för bordet FlightDeck, en möbelklassiker. Stinne Knudsen tog examen från Danmarks Designskola 2001 och har sedan dess arbetat med produktdesign och inredning. Tillsammans står han för de stora linjerna, hon för detaljerna och färgerna. Något som resulterade i möbelserien DK

Roger Persson – Holger och Jenny

Han begav sig 1995 till Göteborg för att studera på Högskolan för Design och Konsthantverk. Idag är han utbildad industridesigner och möbelsnickare som huvudsakligen arbetar som möbelformgivare, men han ritar även inom andra produktområden. Driver idag designstudio Roger Persson design och har till exempel formgivit Holger och Jenny för Svedbergs.

Formgivaren bakom Holger och Jenny
– Roger Persson.

Form Us With Love – forsa

Studion med säte i Stockholm startades 2005 och har sedan dess utmanat det konventionella med design som vapen. Under 2012 utsågs de av Fast Company till en av världens 50 mest inflytelserika designers i framtiden. Och 2013 fick de utmärkelsen Årets Designer av Elle Decoration Sweden. 2015 var det dags för en ny milstolpe – duschserien Forsa från Svedbergs bär deras signatur

EHLÉN JOHANSSON OCH
MIA LAGERMAN – STIL OCH SKAPA

De har vunnit flera designpriser sedan de möttes som anställda på IKEA. Ehlén Johansson tog examen på HDK. Mia Lagerman studerade på Stockholms Konstfack och vid Kungliga Danska Konstakademien. De har behållit sina särdrag och stilar men samarbetar gärna över gränserna. Precis som de har gjort när det gäller möbelserierna Stil och Skapa som de varit med och formgivit för Svedbergs.

Stil är badrumsmöbler med en klassisk och tidlös framtoning, där det är lätt att hitta kombinationer som passar varje badrum.

För alla mindre badrum har Ehlén och Mia varit med och utvecklat Skapa. En möbelserie för alla de badrumsytor med potential som aldrig tidigare fått en ärlig chans.

 

 

Ehlén Johansson och  Mia Lagerman är svensk
och dansk formgivning i skön symbios.