Vår hyllning till skandinavisk formgivning

För oss är formgivning hårt arbete, intressanta diskussioner, skisser, prototyper, tester av olika material, praktiska detaljer och smarta funktioner. Det kan handla om hur många gånger en yta behöver behandlas för att tåla vatten, fukt och olika temperaturskillnader. Eller om vikten av att välja den bästa LED-belysningen. Men det handlar så klart också om form, känsla och stil.

Vår hyllning till skandinavisk formgivning

Nordiska influenser i Dalstorp

Vi skapar och utvecklar alla våra produkter själva i Dalstorp. Dessutom mönsterskyddar vi dem, vilket garanterar deras unikhet. Vår största inspirationskälla är vardagen och den dialog vi har med våra kunder. På så sätt upptäcker vi nya behov tidigt och kan bygga in dem i våra lösningar. Ofta sker produktutvecklingen i nära samarbete med utvalda formgivare från Norden, möt några av dem här.

Badrumsmöbler med nordisk formgivning

TV-profilen som formgivit Epos

När vår nya möbelserie Epos skulle tas fram kontaktade vi den norska inrednings- och tv-profilen Halvor Bakke. Tillsammans med vårt eget designteam har vi nu skapat något helt nytt som bygger på kombinationsmöjligheter, färg, form och funktion. Design för en plats som ska ge energi och lust.

Epos badrumsmöbel

Morten Voss och Stinne Knudsen – DK

Morten Voss, som är självlärd, startade sin egen studio 1994 i Köpenhamn. Särskilt känd är han för bordet FlightDeck, en möbelklassiker. Stinne Knudsen tog examen från Danmarks Designskola 2001 och har sedan dess arbetat med produktdesign och inredning. Tillsammans står han för de stora linjerna, hon för detaljerna och färgerna. Något som resulterade i möbelserien DK

Morten och Stinne, möbeldesigners

Roger Persson - Holger och Jenny

Han begav sig 1995 till Göteborg för att studera på Högskolan för Design och Konsthantverk. Idag är han utbildad industridesigner och möbelsnickare som huvudsakligen arbetar som möbelformgivare, men han ritar även inom andra produktområden. Driver idag designstudio Roger Persson design och har till exempel formgivit Holger och Jenny för Svedbergs.

Roger Persson, möbelformgivare

Ehlén Johansson och Mia Lagerman - Skapa

De har vunnit flera designpriser sedan de möttes som anställda på IKEA. Ehlén Johansson tog examen på HDK. Mia Lagerman studerade på Stockholms Konstfack och vid Kungliga Danska Konstakademien. De har behållit sina särdrag och stilar men samarbetar gärna över gränserna. Precis som de har gjort när det gäller möbelserierna Stil och Skapa som de varit med och formgivit för Svedbergs.

Ehlén Johansson och Mia Lagerman - Stil och Skapa
Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.