Hållbarhet

5 tips för ett hållbart badrum

För att skapa ett hållbart och miljövänligt badrum, börja med att välja material och produkter som minskar miljöpåverkan. Använd FSC-certifierade trämöbler, vattensnåla blandare och energieffektiv LED-belysning för att både spara vatten och energi. Genom att även använda naturliga rengöringsprodukter och planera för framtiden med tidlös design och slitstarka material, säkerställer du att ditt badrum är både miljövänligt och hållbart över lång tid.

Badkar auren i svart matt och front vägghylla

1. Välj miljövänliga material

Tänk på att använda miljövänliga material i badrummet för att få ett hållbart badrum som håller länge. Våra badrumsmöbler tillverkas med FSC-certifierade träskivor vilket innebär att materialet kommer från ansvarsfullt och hållbart skogsbruk. Dessutom är våra tvättställsskåp och duschar helt demonter- och återvinningsbara.

Poem badrumsmöbel i brun ask

Rita badrummet

Bygg ditt badrum redan ikväll. Med några knapptryck kan du enkelt planera hur du vill ha det. Lycka till!

Svedbergs ritverktyg - rita ditt badrum

2. Tänk på vattenförbrukningen

Med moderna och vattensnåla tvättställsblandare med flödesbegränsare kan du minska vattenförbrukningen avsevärd. En minskad vattenförbrukning är inte bara bra för miljön utan kan även leda till lägre vatten- och energikostnader.

Flera av våra tvättställsblandare kommer med en kallstartsfunktion som minskar onödig användning av varmvatten med upp till 40% på ett år.

Poem badrumsmöbel i pur ek
Bloc badrumsmöbel i vitt

Nyheter till badrummet

3. Lys upp badrummet med energieffektiv belysning

Med energieffektiv LED-belysning i badrummet får du både ett behagligt ljus som tänder utan flimmer och har en lång livslängd. Dessutom är energiåtgången en bråkdel jämfört med vad som behövs för att skapa samma ljus med en glödlampa eller lysrör. Välj ett spegelskåp eller spegel med reglerbar belysning för få en badrumsbelysning som är anpassad efter dina behov.

Valje spegel med LED-belysning och Poem tvättställsskåp

Vår katalog

I vår katalog Bad & Rum kan du hitta hela produktsortimentet. Bläddra i katalogen online eller besök en återförsäljare.

Svedbergs produktkatalog Bad & Rum

4. Använd naturliga rengöringsprodukter

Undvik kemiska och frätande rengöringsmedel när du städar badrummet. Oftast räcker det med en fuktig trasa, vatten och kanske lite rengöringsmedel för att få bort smuts, missfärgningar och kalkavlagringar på badrumsmöblerna. Besök sidan skötselråd för att ta reda på hur du på bästa sätt tar hand om dina badrumsmöbler.

Poem badrumsmöbel i brun ask
Poem badrumsmöbel i brun ask

Skandinavisk formgivning

5. Planera inför framtiden

Tänk på framtiden när du renoverar badrummet genom att välja möbler i tidlös design och slitstarka material som håller sig bra över tid. Svedbergs badrumsmöbler och duschar levereras med upp till 20 års garanti vilket gör att ditt nya badrum kommer hålla länge.

Om du vill ha en riktigt slitstark möbel, läs mer om vår möbelserie Intro som är tillverkad i galvaniserad plåt och som fått högsta betyg i slitstyrka från det statliga forskningsinstitutet RISE.

Poem badrumsmöbel med brun ask
divider
Poem badrumsmöbel i brun ask med sidoförvaring

Tips & råd för ditt nya badrum

Funderar du på att renovera badrummet? Vägen till ett nytt badrum kan kännas lång men resultatet blir ofta fantastiskt.

Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.