Styling för badrummet

Att låta badrummet bli en naturlig del av hemmet, skapa liv med något organiskt, hitta rätt stämning med doft och satsa på smart förvaring är några tips från stylist Malin Qvänstedt Myllymäki att ta fasta på. Hon tycker att vi borde våga personifiera våra badrum i större utsträckning, ta ut svängarna lite och inte låsa oss vid hur badrum brukar se ut.

Malin Qvänstedt Myllymäki - Styling för badrummet
Styling för badrummet
Styling för badrummet
Styling för badrummet
Styling för badrummet
Styling för badrummet
Styling för badrummet

Stenar i tvättstället

Överraska gästerna! Vi vill gärna göra det fint hemma när vi väntar besök – men det är lätt hänt att glömma bort badrummet. Att lägga några vackra stenar i handfatet är ett enkelt sätt att skapa det där lilla extra. Det blir effektfullt med skiftningen som uppstår när stenarna blir våta.

Stenar i tvättstället
Ordning och reda i badrummet

Ordning och reda

Eftersträva en enhetlig stil på all förvaring. Det ger ett lugnare intryck. Satsa på smart extra förvaring och samla gärna så mycket som möjligt – helst allt – på ett och samma ställe. Tänk lite utanför boxen. Toalettrullar behöver inte sitta på en särskild hållare eller tryckas in i ett skåp. Lägg dem i en vacker korg! Tänk även på att mycket kan hängas upp så använd väggarna – inte bara golvet. Lås dig heller inte vid att bara ha handdukar på krokar och handdukshängare. Det går jättebra att hänga även annat där.

Ta in naturen

Något organiskt ger liv i badrummet. Att ta in stenar, pinnar, kvistar och blad gör att rummet känns lugnt och fridfullt. I ett större badrum får du kanske plats med några gröna växter. Annars går det bra med något mindre i en vas. Kanske något torkat så du inte behöver tänka på att fylla på med nytt vatten. Tänk säsongsanpassat och plocka in sånt som trädgården eller naturen i din närhet har att erbjuda. Matcha eller skapa spännande kontraster. Bara fantasin sätter gränser.

Ta in naturen till badrummet
Personligt badrum

Visa vem du är

Sätt din egen prägel på badrummet med noggrant utvalda detaljer. Gör rummet mer personligt med till exempel fina stilleben. En rolig souvenir från någon resa fungerar både som minne och dekoration. Plocka in saker som du tycker om. En tavla som du har målat själv, ett loppisfynd och kanske en vacker ask ger liv och väcker nyfikenhet. Använd dina smycken som dekoration och lägg tvålar och småflaskor i en skål eller korg. Det finns inga rätt eller fel om ditt badrum speglar dig.

Få badrummet att bli en del av hemmet

Vi ser allt fler rumsligt inredda badrum som är en del av resten av bostaden stilmässigt. Skapa känsla med möbler och dekorationer. Låt badrummet vara ett rum, inte ”bara ett badrum”. Plocka in detaljer och möbler som kan hittas i hemmets andra rum. Mattan behöver till exempel inte vara en badrumsmatta utan kan lika gärna vara en trasmatta eller liknande. Det fungerar precis lika bra. Låt dig inspireras av butikernas enorma mattutbud!

Gör badrummet till en del av hemmet
Skapa rätt känsla i badrummet

Skapa känslan med doft

Inred med doft för att skapa känsla i rummet. Välj dofter som säger något om dig och din stil för att ge rummet en egen identitet. Doftljus, doftpinnar och rumsspray sprider både väldoft och stämning. Att tappa upp ett bad, tända ljus med en favoritdoft och spela lugn musik skapar en härlig känsla. Addera gärna med doftkuddar i badrumsskåpet, till exempel bland handdukarna. Doft av lavendel, ros och kamomill får dig att koppla av. Med vanilj och citrongräs skapar du positiv stämning. Lime och citron får dig att känna dig fri och lycklig.

Besök närmaste återförsäljare

Besök en återförsäljare nära dig och se våra badrumsmöbler "på riktigt".

Utforska Formas badrumsmöbler
Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.