Halvor Bakke, interiördesigner

Han är reseledaren och flygvärden som mjuklandade och blev en omtyckt tv-personlighet i Norge. Med produktioner som Homsepatruljen och Norges styggeste rom har han blivit ett känt ansikte i sitt hemland. Även om han är en mångsysslare föredrar han att kalla sig för interiördesigner. Inredning har alltid legat honom varmt om hjärtat. Under sin tid som reseledare hade han alltid med sig två resväskor fyllda med inredning så att han kunde skapa en fin miljö dit han kom.

Halvor Bakke, interiördesigner

”Jag ser mig inte som en tv-kändis, jag är en person som älskar att skapa hem som folk kan längta till och känna sig hemma i.”

Klassiskt och tidlöst

För honom är hemmet mycket mer än bara trender viktigast av allt är att människor känner glädje och trivs. Hans guru är en välkänd amerikansk kläd- och inredningsdesigner som predikar det klassiska och tidlösa.

Epos badrumsmöbel med bänkskiva

"Varför måste fokus alltid vara på det kortsiktiga jag ser hellre på design som en känsla som varar över tid."

Som ett Epos om design och möjligheter

När vår nya möbelserie Epos skulle tas fram kontaktade vi den norska inrednings- och tv-profilen Halvor Bakke. Tillsammans med vårt eget designteam har vi nu skapat något helt nytt som bygger på kombinationsmöjligheter, färg, form och funktion. Design för en plats som ska ge energi och lust.

Epos
Epos tvättställsskåp 200x45 med dubbla handfat

Känd från norsk TV

Han lyfter sin egen tv-serie Eventyrlig oppussing som exempel. Där åker han runt till oväntade platser och renoverar gamla hytter. Det är genuint och äkta långt ifrån stress och snabbkonsumtion, hytter är en viktig del i den norska kulturen. Inte sällan har norrmän två hytter, en på fjället och en vid sjön. De som följt Halvor förknippar honom kanske mest med bubbel (han har precis lanserat sitt eget varumärke som sålde slut direkt), doftljus och kuddar. En mjukis som ställer höga krav både på sig själv och på sin omgivning. Han erkänner utan omsvep att han inte har något tålamod.

Epos underdel i brun ask

"Jag är en sån person som gillar att jobba mycket och har många olika idéer i huvudet och att ständigt göra många olika saker, helst samtidigt. Det kan nog vara lite påfrestande för min omgivning ibland."

Samarbete med Svedbergs

Även om han har lägenhet både i Oslo och Palma trivs han allra bäst på den norska landsbygden. Och nära familjen. Hans syster, bror och föräldrar bor alla inom 500 meter från honom. Att laga mat, odla växter, pyssla med favoritörten mynta, bjuda hem släkt och vänner, skämma bort sin familj och att resa hör till livets höjdpunkter. När han bor på hotell väljer han alltid de lite mindre för att komma nära kulturen och känna det personliga. Under förra året inledde han ett samarbete med Svedbergs, ett företag han kände till redan tidigare.

Langfoss skärmvägg med hylla

"Badrum är något som har blivit nedprioriterat av någon anledning. Det är generellt ganska kliniskt och könlöst tycker jag, därför var min utmaning tillsammans med Svedbergs formgivare att förändra den bilden och göra något annat. Det är ändå ett rum där du spenderar både dina första och sista stunder varje dag."

"Längta hem"

För Halvor handlar det inte om att skapa fräcka och flashiga hem utan mer ett boende som visar vad man tycker om och vem man är. Han gör en liknelse om hur det är på ett spa jämfört med ett badrum i hemmet. Hans motto är ”Längta hem”, något han hoppas ska avspegla sig i samarbetet med Svedbergs och den nya badrumsmöbelserien som fått namnet Epos.

Savon badkar i Solid Surface

"Alla älskar spa, det dämpade ljuset, de behagliga dofterna och den avslappnade stämningen. Ändå är badrummen där hemma ofta kalla med en massa spottar i taket och inte alls inbjudande."

Langfoss - Duscharnas dusch

Ett av Norges högsta vattenfall har inspirerat oss att skapa en dusch med mycket glas och rymd. Tunna, grafiska profiler ger ett minimalistiskt och stilrent uttryck. Den vågformade textilen står för det spektakulära, samtidigt bidrar den till en exklusiv och ombonad känsla. Välkommen att uppleva Langfoss, fem kilometer sydväst om byn Fjæra, eller hemma i badrummet.

Langfoss
Langfoss skärmvägg - duscharnas dusch
Epos badrumsmöbel

"Det här har varit ett jättespännande projekt där valfrihet varit ett nyckelord genom hela processen. Jag är väldigt nöjd med slutresultatet, möjligheterna med att kunna välja olika fronter och färger, den öppna förvaringen där det går att placera krämer, levande ljus eller något från naturen. Viktigast för mig har ändå varit att möblerna bidrar till att badrummet känns mysigt och ombonat, en plats som ska ge energi och lust."

Besök närmaste återförsäljare

Besök en återförsäljare nära dig och se våra badrumsmöbler "på riktigt".

Utforska Epos badrumsmöbler & kommoder.
Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.