Shaker

Det som kännetecknar stilen är enkelhet och funktion. En avskalad design utan några sirligheter och krusiduller. Shaker var en frikyrkorörelse som uppstod i England under 1700-talet. För shakers var det viktigt att ha ordning och reda. Var sak på sin plats gällde genomgående i inredningen. Shakers kallas ibland för de första minimalisterna. Rörelsens filosofi kretsade kring de tre begreppen ärlighet, funktion och enkelhet. Detta gällde även inredningen. Idag är Shaker-stilen, med sin strama och sparsmakade framtoning, väldigt populär hos många.

Badrum shaker

I det enkla bor det vackra

Skapa lugn genom att hålla det stramt och avskalat i badrummet. Avskalad design med fokus på form och proportioner, ofta med kreativa lösningar som skapar extra funktion. Naturmaterial som håller länge. En färgskala som går i grått, grönt och vitt.

Produkter som passar stilen

Med fokus på enkelhet och funktion, fjärran från sirligheter och krusiduller, har Shakerstilen fått flytta in hos många. Är den strama framtoningen och den avskalade designen något för dig och ditt badrum? Förstärk med vår stilrena blandare Halde i krom!

Badrum shaker
Badrum shaker

Stiltypiskt

→ Enkelt → Funktionellt → Naturmaterial → Stramt → Ordning & reda

Det finns en stil för alla

Vi kommer att lyfta fram olika stilar under året för att inspirera. Se det som en enkel stilguide, ett verktyg som kan hjälpa dig att hitta den stil som passar dig! När du hittar stilen som passar dig så kan vi tipsa om vårt ritprogram Blueprint, där du kan rita ditt egna badrum precis som du vill ha det.

Besök närmaste återförsäljare

Besök en återförsäljare nära dig och se våra badrumsmöbler "på riktigt".

Utforska DK badrumsprodukter och tvättställsskåp.
Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.