Hantverket och detaljerna är skillnaden

Många som besöker vår fabrik i Dalstorp blir överraskade att vi fortfarande tillverkar och färdigmonterar alla badrumsmöbler här. Och att så mycket fortfarande görs för hand. Likadant är det med elinstallationerna. Vi ser till att allt blir rätt installerat från början, med alla säkerhetsklasser och märkningar du kan önska dig.

Hantverk från grunden

Vi gör det från grunden

Eftersom vi gör allt själva i vår egen anläggning kan vi också ta ansvar för att varje produkt håller högsta kvalitet. När vi säger att vi grundlackar våra trämöbler betyder det att vi gör det tre gånger, plus att vi topplackar en gång. Mellan varje gång torkar vi med UV-ljus. Vi använder dessutom färger som tränger in i materialet och förseglar träskivan mot fukt. Lika noggranna är vi med våra skåp och andra detaljer i plåt, de pulverlackas för att stå emot rost, slag och repor.

Egen produktion i Dalstorp
Vi väljer material med omsorg

Material valda med omsorg

Vi har flera krav när det gäller material. I grunden handlar det om att det ska hålla för ett långt liv och det ska vara snyggt. Form är naturligtvis viktigt, men det kan också handla om ytor och strukturer.

Extrema tester

Till alla fronter som inte är målade använder vi äkta träfaner. Den tunna träytan är skuren ur utvalda stockar som skapar en äkta träkänsla. För att göra våra stommar använder vi fukttåliga spånskivor. Vi vet att de är tåliga för vi har testat dem tre dagar i 20-gradigt vatten, en dag i 12-gradig kyla och tre dagar i 70-gradig värme. Och sist men inte minst, alla lådor i badrumsskåpen är försedda med glidskenor på riktiga kullager. Vi lovar, du kommer att uppskatta skillnaden.

Fronter med äkta träfanér

Gör badrummet fukttåligt

Inred badrummet med möbler som tål att användas flera gånger varje dag. För att våra trämöbler ska hålla riktigt länge behandlas de i många steg. Vår egen unika lackeringsmetod 3+2, DuraDry, säkerställer fuktbeständighet och livslängd. Genom tre lager grundlack som torkas med UV-ljus. Två lager topplack som lufttorkas för att få fram riktigt slitstarka möbler. Syrahärdande färger och lacker som tränger in bra i materialet och förseglar träskivan mot fukt gör att möblerna lever länge.

DuraDry
Svedbergs DuraDry

Vi tänker stort och smått

När vi utvecklar och formger våra produkter tänker vi stort och smått. Det ska passa oavsett om du bor i slott eller koja. Vi har till och med tänkt på dig som bor i en äldre bostad med sneda väggar och lutande golv. Våra produkter går enkelt att anpassa till alla förhållanden.

Vi tänker stort och smått
Handtag till badrumsmöbler

Handtag pricken över i

Efter de stora övergripande valen återstår något viktigt. Vad ska du ha för handtag? Ett viktigt val som förstärker möbelns karaktär. Det är anledningen till att vi har satsat på mångfald när det gäller handtag, det kanske inte gör valet enklare, men definitivt mer personligt.

Rätt belysning från början

Att hitta rätt belysning kan vara klurigt, därför har vi redan gjort ett kvalitetsval åt dig och monterat in energisnåla och säkra belysningar. Det ger ett behagligt ljus i alla våra speglar och skåp.

Spegelskåp med LED-belysning
Lådbelysning till tvättställsskåp

Lådbelysning skapar känsla av lyx

Som ett extra tillval erbjuder vi nu möjligheten att få lådorna upplysta inuti. Det ger ett lyxigare intryck och förstärker känslan av kvalitet. Dessutom är det praktiskt så klart, med ljus blir det enklare att hitta det du förvarar i lådorna. Ljuset tänds och släcks automatiskt när du öppnar eller stänger lådan. Detta tillval går att göra på möbelserierna Forma, DK och Stil.

Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.