Kvalitet

Vi skapar badrumsinredning som håller länge. Det handlar om omtanke. Om dig. Om varandra. Om produkterna. Om miljön. Vi designar enkelt, funktionellt och tidlöst. Med noga utvalda material och lösningar som förenklar människors vardag. Det ligger i vår natur att tänka så.

Vi skapar badrumsinredning som håller länge.

Hållbarhet

Genom en hållbar design, egen produktutveckling, effektiv och modern produktion i egna anläggningar, genomtänkt logistik och distribution samt noga utvalda material som håller länge är miljön alltid i fokus hos oss. Det ligger i vår natur att tänka så. Att ta ansvar och göra skillnad. Varje litet steg är viktigt.

Hållbarhet

Noga utvalda material

Hos oss görs allt med noggrannhet och precision, som till exempel att välja material. De är noga utvalda både för utseendets och hållbarhetens skull. Form, ytor och strukturer - allt spelar in. Våra trämöbler behandlas till exempel i sju steg för att få ett långt och lyckligt liv.

Noga utvalda material

Alltid äkta träfanér

Istället för folie eller melamin med ”fotograferat” trämönster använder vi alltid äkta träfanér i våra omålade fronter. Den tunna ytan är skuren ur utvalda trästockar – alla med naturliga skiftningar i färg och mönster.

Alltid äkta träfanér

Miljöfokus med LED

Vi använder LED, som har en lång livslängd och är ett bra miljöval, i nästan all belysning. Energiåtgången är en bråkdel av motsvarande energi som behövs för att skapa samma ljus med en glödlampa eller ett lysrör.

Miljöfokus med LED

Produktion nära kunderna

Vår produktion, från råmaterial till färdig produkt, sker hos oss i Dalstorp. Med allt i huset har vi full koll på hela värdekedjan och kan borga för hög kvalitet på våra produkter. Det är korta ledtider nära kunderna som gäller i vår tillverkning och vi är stolta över att kunna leverera ett komplett koncept för hela badrummet.

Produktion nära kunderna

Elsäkrat i produktionen

Innan vi levererar våra skåp testas all elektricitet. Det gör vi hos oss i Dalstorp. Vi testar även den utrustning som vi använder när vi testar elektricitet regelbundet. En gång om året kommer företaget som tillverkar testutrustningen för kontroll och avstämning. Med jämna mellanrum kommer även Semco för att kontrollera våra produkter. Bara för att vara på den säkra sidan.

Elsäkrat i produktionen

Färdigmonterat och klart

Vi färdigmonterar alla badrumsmöbler så att alla luckor och lådor är på plats samt säkerställer elen. Det innebär minimalt arbete för både slutkunder och hantverkare. När produkten lämnar vår fabrik i Dalstorp vet vi att allt fungerar. Det är en trygghet både för dig och oss!

Färdigmonterat och klart

Kvalitetssäkrad i Dalstorp

Alla produkter testas i vår egen anläggning i Dalstorp. För att kunna garantera att spånskivorna som vi använder till våra stommar är fukttåliga testas de i tre dagar i 20-gradigt vatten, en dag i 12-gradig kyla och tre dagar i 70-gradig värme. Hållbarheten på våra duschväggar i härdat glas testas också noga så vi vet att glaset är så slagtåligt och starkt som det ska vara.

Kvalitetssäkrad i Dalstorp

Egen unik lackeringsmetod

Vår egen unika lackeringsmetod säkerställer fuktbeständigheten och produktlivslängden. När vi lackerar våra trämöbler används tre lager grundlack och en topplack. Mellan varje lackering torkar vi med UV-ljus. Vi använder syrahärdande färger och lacker som tränger in i materialet och förseglar träskivan mot fukt.

Egen unik lackeringsmetod

Funktioner som förenklar

Vi tar hela tiden fram smarta lösningar som förenklar och förbättrar människors vardag. Funktioner och detaljer som gör det där ”lilla extra” betyder mycket. Det har vi alltid i åtanke när vi utvecklar våra produkter. De ska vara enkla att installera, montera och underlätta stunderna i badrummet.

Funktioner som förenklar

Medveten och genomtänkt design

Hållbar design är ett av många sätt att minska vår miljöpåverkan. Vi vet att våra produkter är säkra och håller högsta kvalitet. Men det handlar även om form, känsla och stil. Att kunna kombinera ett modernt formspråk med det funktionella och praktiska är vår största styrka.

Medveten och genomtänkt design

Trygghet för dig med Svedbergs garanti

Vi har designat och tillverkat möbler för hemmets mest utsatta miljö sedan 1962. De tål att användas flera gånger om varje dag. Svedbergs är ett tryggt val i vått och torrt. Vi erbjuder alltid 20 års garanti på våra möbler, duschar, duschkabiner och duschväggar. På våra handdukstorkar, badkar, blandare och wc gäller 5 års garanti.

Trygghet för dig med Svedbergs garanti
Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.