Johan Körner

Designchef

Möt våra kollegor - Johan Körner

Berätta gärna om dig själv! Vem är Johan?
- Jag har alltid haft en passion för färg och form och är ständigt nyfiken på allt som är nytt. Oavsett om det handlar om design, teknik eller musik, dras jag alltid till idéer som ligger i framkant. Jag är född och uppvuxen i Skåne, men har också tillbringat några år i både USA och Italien. Jag trivs i gränslandet mellan design, produktutveckling och branding.


Hur länge har du jobbat på Svedbergs?
- Jag började på Svedbergs hösten 2019.

Berätta gärna hur allt började.
- Jag blev tipsad om att Svedbergs sökte nya medarbetare. Vid den tiden hade jag redan erfarenhet från badrumsbranschen och arbetade med inredning för offentliga miljöer. Svedbergs lockade mig med en spännande utmaning och möjligheten att påverka badrumsdesignen för ett etablerat varumärke. Att få vårda och lyfta deras sortiment kändes väldigt inspirerande.


Berätta något som andra oftast inte känner till om ditt arbete?
- Många idéer som utvecklas och tar nya skepnader över tid återgår ofta till grundidén. Det enkla och okomplicerade är ofta det bästa.


Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
- Mina arbetsdagar är snabba och skiftande, med en blandning av kreativt tänkande, strategisk planering och samarbete med tvärfunktionella team.


Var hittar du all inspiration?
- Inspiration kan komma var som helst ifrån – från möten med kunder till resor till platser med andra traditioner. Att lösa problem och veta att jag bidrar till produkter som används i vardagen är oerhört tillfredsställande.


Vilket råd skulle du ge någon som är intresserad av en karriär inom ditt område?
- Lär dig design och produktutveckling i kombination med de affärsmässiga delarna. Det ger dig en solid grund att stå på för att lyckas.


Tack för att du ger oss en inblick i ditt arbete! Finns det någon person vars hem du skulle vilja flytta in i?
- Jag skulle inte direkt vilja flytta in, men jag skulle gärna besöka. Jag tänker på musikproducenten Rick Rubins hem och studio Shangri-La i Malibu.

Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.