Hemma hos Tiina Ilmavirta

Hemma hos

Tiina Ilmavirta

Bloggen Design Wash skapades 2012 av den grafiska designern Tiina Ilmavirta. Hon har ett stort intresse för inredning och brinner för minimalistisk och skandinavisk design och arkitektur. Tiina beskriver sin inredningsstil som enkel, tidlös och funktionell. I sin blogg skriver Tiina om heminredning, renoveringar, entreprenörskap, familjeliv och vardagliga sysslor.

Tiinas hem

Bloggerskan flyttade med sina söner till ett parhus som stod färdigt 2022, beläget i Esbo. Huset har en yta på 63 kvadratmeter och högt i tak, vilket ger en rymligare känsla i alla rum. Tiina har personligen valt alla material till hemmet med stor omsorg och tanke bakom varje val.

Hemma hos Tiina Ilmavirran

BADRUM

”Badrummet behöver inte vara stort. Så länge du planerar väl kan du få ett funktionellt badrum", säger Tiina. Tiina visste från början vilken badrumsstil hon ville ha, vilka funktioner som behövdes och fann till slut en helhetslösning med Svedbergs badrumsmöbler.

Badrumsmöbel Svedbergs
Kommod och tvättställ
Tvättställsskåp med lådinrede
Tvättställ och tvättställsblandare
Badrumsförvaring
Tvättställsskåp och rund spegel
Badrumsförvaring
Badrumsmöbel
Tvättställ badrum

Badrumsval

Kommod

Tiina ville ha en handtagslös kommod, helst i svartbetsad ek. Valet landade på Epos Plan i svart ek med push-open-funktion för lådorna. "Det krävs bara en lätt tryckning för att öppna lådan och den släta ytan känns riktigt härlig och mjuk", säger Tiina.

Epos kommod i svart ek
Ise tvättställ

Tvättställ

För tvättstället önskade hon en enkel och minimalistisk design. En kombination av handfat och avlastningsyta som var i samma material. Då blev det självklara valet Svedbergs tvättställ Ise som är tillverkat i mineralkomposit. Med Ise fick Tiina ett tunt tvättställ utan skarvar med en lyxig och sömlös känsla.

Spegel

Den runda spegeln Valje har ett stämningsfullt ljus som skiner runt spegeln och ger ett behagligt Gloria-ljus i badrummet. "Spegelbelysningen skapar en härlig och mjuk hotellkänsla. Sedan jag monterade spegeln så har jag inte använt spotlights alls. Jag är väldigt nöjd med mitt val!"

Valje - rund spegel med LED-belysning

Smarta funktioner

EasyClean vattenlås

Vattenlås EasyClean

"Svedbergs tvättställ kan kompletteras med EasyClean-vattenlås, vilket underlättar rengöringen och förhindrar avloppsstopp. Du slipper att skruva loss vattenlåset under tvättstället och tömma det i en hink. Som namnet antyder är EasyClean-vattenlåset lätt att rengöra - vilket också leder till att det rengörs oftare. Jag beundrar sådana väl genomtänkta detaljer som verkligen underlättar vardagen. God design har just som syfte att hjälpa människor.” berättar Tiina.

Epos kommod med lådinrede
Epos kommod med lådinrede
Epos kommod med lådinrede
Epos kommod med lådinrede

Lådinredning

Goda förvaringsmöjligheter är förutsättning för ett snyggt badrum. Tiina berättar: "Det finns ett dubbelt uttag inuti skåpet, så det finns plats för elektrisk tandborste och hårtork! Estetikern i mig jublar av lycka, nu behöver jag inte längre ha Spiderman-tandborstar framme, utan kan dölja dem i lådan för att ladda upp. Hårtorken är också alltid redo att användas. Tidigare har den antingen legat i botten av lådan, tätt insvept i sladden, eller slarvigt slängt på golvet. Min Epos-kommod är verkligen räddaren i nöden!"

Rita badrummet i 3D

Att designa badrummet var enkelt. "Jag använde Svedbergs ritverktyg för att bygga en passande möbelkonfiguration lämpligt för badrumsutrymmet hemma."

Planera badrummet i Svedbergs ritverktyg

Tre bra tips från Tiina – för dig som renoverar badrummet

– Vad tycker du att man måste ta hänsyn till i designfasen av toaletten? Berätta dina tips för någon som bygger nytt/planerar en badrumsrenovering.

- Vid planering av ett badrum är det viktigt att ta hänsyn till många faktorer, till exempel vilka golv- och väggmaterial som önskas och vilken typ av belysning samt förvaringsutrymme som behövs. När du i god tid vet vilken typ av slutresultat du strävar efter, kan du ta hänsyn till många saker som är svåra att göra om i efterhand, som att flytta eluttagens placering. Det lönar sig att innan projektet startar gå igenom budgeten och göra en noggrann kostnadsberäkning av möbler, material och arbete.

– Vart ska man påbörja sin badrumsplanering?

– Du bör börja planera genom att först kartlägga din egen stil, det vill säga vilken typ av känsla du siktar på. Pinterest och Instagram är ett bra hjälpmedel för detta, då du enkelt kan samla inspirerande idéer. Ett badrum inkluderar alltid vissa grundläggande element: badrumsskåp, handfat, förvaring, blandare, spegel, toalettstol och belysning. Även om det finns många alternativ för vilken typ av helhet du vill förverkliga, finns det inte alltid lika många möjligheter om till exempel utrymmet eller budgeten är begränsade. Högkvalitativa material är hållbara och jag rekommenderar att investera i dem om du inte planerar att göra en ny renovering inom några år. För mig är funktionalitet det viktigaste. Det räcker inte med att det är vackert, det måste också tjäna och underlätta vardagen. Jag har två små barn och morgon- och kvällsrutinerna utförs vanligtvis tillsammans. Detta definierade till stor del att tvättstället skulle vara vänsterställt. Jag visste redan från början vilken badrumsstil jag ville ha, eftersom vissa material och möbler hade varit i tankarna sedan min tidigare bostad, där jag planerade en renovering. Nu hade jag möjlighet att förverkliga visionerna i mitt nya hem. Det som återstod att bestämma var hur det skulle genomföras. Möblerna fick väljas och exakta funktioner och mått förtydligas, så att till exempel eldragningarna kunde göras rätt från början.

- Vilka är dina bästa tips för att skapa ett minimalistiskt badrum?

Minimalistisk stil handlar om att förenkla allt. En dämpad material- och färgpalett, tydliga linjer, färre element samt dolda funktioner. Till exempel ett handtaglöst tvättställsskåp, ovanpåliggande tvättställ och ett enda kakelmaterial. Låt oss bli av med allt onödigt, försök inte få allt roligt i ett och samma rum, utan sträva efter tydlighet. Mindre är oftast mer än tillräckligt. Även om man minimerar till exempel antalet prylar eller färger i badrummet, ska man fortfarande utnyttja utrymmet som finns. Du bör till exempel inte välja ett handfat som är för litet om det finns tillräckligt med plats för ett större. Funktionalitet är nyckelordet.

Produktlista

Epos underdel 120x45

Grafisk design med elegant ram. Med eller utan öppen förvaring. Tvättställ i mineralkomposit.

27 580 kr

Valje spegel rund

Minimalistisk spegel med ett stämningsfullt Gloria-ljus.

5 590 kr

Vattenlås EasyClean

Vattenlås. inkl. slang och bottenventil. Tre färger.

920 kr

Ise

Traditionellt tvättställ i mineralkomposit med rejäl ho. Till Epos. B: 60-160 cm. D: 45.

10 190 kr

Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.