Dusch med två takduschar med stora taksilar

Hemma hos Mathilda Stjärnfeldt

Mathilda är en passionerad inredningsstylist och bostadsfotograf som bor i Skåne. Hennes Instagramkonto @mathildasinterior har vuxit flitigt det senaste året. Genom att kombinera minimalismens enkelhet med en varm och inbjudande atmosfär skapar Mathilda magi i varje rum hon berör. Med en bakgrund som florist och stylist, väcker hon liv i sina visioner och sprider inspiration till sina följare.

Mathilda Stjärnfeldt, inredningsstylist

Om Mathilda

Instagram: @mathildasinterior
Ålder: 30 år
Yrke: Inredningsstylist och bostadsfotograf
Bor: Utanför Hässleholm, Skåne 
Vi som bor här: Jag tillsammans med min sambo Agust 31, dottern Noelia 5 och lillebror Leon 1,5. 
Projekt just nu: Utsidan av huset, det ska ske ett takbyte nu till våren/sommaren och det innebär att vi sen kan färdigställa resterande av utsidan på huset! 

 

Om inredningsintresset

Hej, Mathilda! Berätta lite om dig själv.
⁃ Hej! Oj, den svåraste av alla frågor haha! Jag är en väldigt kreativ person med många drömmar och idéer. Utbildad florist och inredare och att få fixa och greja hemma är det bästa jag vet. Familj och vänner står mig varmt om hjärtat och tillbringar gärna min lediga tid med god mat och gott sällskap! 

Hur skulle du själv beskriva din inredningsstil?
⁃ Minimalistisk men ombonad är nog ett bra sätt att beskriva den på. Jag gillar ju det avskalade men det får inte bli för kalt och opersonligt. 

Hur startade ditt intresse för inredning?
⁃ Egentligen har det alltid funnits där tror jag. Som liten ville jag alltid ha ordning och reda men det blev mer svart på vitt när jag arbetade som florist och hellre ville exponera om i butiken än att binda buketter! 

Vad är det bästa med ditt jobb som stylist och fotograf? 
- Samspelet med mig själv! Oftast så tänker stylisterna på ett sätt och fotograferna på ett annat och då blir det lätt att det missas många fina vinklar. 

Berätta något som andra oftast inte känner till om din yrkesroll?
- Vikten av hur stor skillnad en styling faktiskt gör vid en bostadsförsäljning! Vi stylar inte för att bilderna ska se fina ut utan för att lyfta fram det bästa med just den bostaden som kan höja marknadsvärdet. 

Var hämtar du din inspiration ifrån?
- Överallt, det gäller bara att ha ett öppet sinne. På väg till stan, på flygplatsen, utlandssemestern, i andras flöde men även mitt eget. 

Vilka är dina bästa stylingtips inför en bostadsförsäljning?
⁃ Plocka undan och plocka undan lite till. Överstyla inte, i detta fall är det bostaden som ska säljas och inte inredningen.

Högskåp i brun ask med handtag
Badrumsförvaring
Högskåp med badrumsförvaring
Badrumsmöbel med förvaring
Badrumsförvaring med högskåp i brun ask
Högskåp med glashyllor
Högskåp i brun ask
Högskåp till badrummet
Mathilda Stjärnfeldt, inredningsstylist
Högskåp med mjustängande dörrar

"Jag vill finna lugn när jag kommer hem och då är det viktigt för mig att ha jordnära och harmoniska färger som ger just det. "

Dusch med dubbla takduschar

Mathildas hem

Berätta gärna om ert hus. Hur gick tankarna från början och förverkligades era husdrömmar?
⁃ Vi köpte ju en gård där boningshuset var i så pass dåligt skick så vi rev allt utom skalet, sen har vi byggt upp allt del för del och har fortfarande enormt mycket kvar. Det svåra med detta har varit att vi aldrig riktigt kunnat veta exakta mått eller tidsplan för saker. Vi har dessutom gjort nästintill allt själva inkl. ritningar osv så när alla mått till slut bara stämde och gick ihop blev en enorm lättnad men också en dos av stolthet. Vår husdröm för detta hus har absolut förverkligats, sen har här funnits begränsningar som vi kanske hade valt att göra på andra sätt om vi byggt helt nytt från grunden. 

Vad är du mest nöjd med i ert hus och vad skulle du gjort annorlunda om du fick välja idag?
- Vårt badrum, utan tvekan! Är så nöjd över alla val där inne och hade valt om allt precis likadan igen om jag skulle göra om det! Jag är ju som känt en person som sällan nöjer mig en längre tid så här finns mycket jag skulle gjort annorlunda, men det betyder inte att jag inte är nöjd över valen vi gjort utan mer bara för att jag fylls av så mycket nya idéer och inspiration hela tiden!

Vad kul att du nämner badrummet. Många undrar varför man väljer att ha en uppsättning med två duschar. Hur gick tankarna kring detta och varför var det viktigt för er?
- Har alltid drömt om en dubbeldusch och bestämde tidigt att jag ville ha det, när möjligheten fanns. Delvis för det estetiska men även det praktiska, två duschar betyder att det går dubbelt så fort när alla ska duscha när man ska iväg. Jag har alltid valt dusch före bad och ville få en känsla av lyx och det fick vi verkligen! 

Duschutrymme med takdusch
Mathilda Stjärnfeldt, inredningsstylist
Takduschpaket i mattsvart
Takdusch med stor taksil
Duschutrymme med två takduschar
Helkaklat badrum med möbler från Svedbergs
Nischdusch med dubbla takduschar

Hur ser planerna ut för övervåningen?
- Planen där uppe är två barnrum, mysiga och ombonade. En liten toalett samt någon form av förvaring. Vi hoppas kunna dra igång ordentligt igen där uppe till hösten! 

Något vi på Svedbergs uppskattar väldigt mycket med ditt hem är den röda tråden som genomsyrar de olika rummen samt de avskalade färgvalen. Vilka är dina bästa tips för att skapa ett ombonat och trivsamt hem?
⁃ Vad roligt att höra, det är precis den känslan jag vill förmedla med mitt hem. Om din inredningsstil speglar din personlighet så får du automatiskt ett ombonat och trivsamt hem för just dig och dina behov. Jag vill finna lugn när jag kommer hem och då är det viktigt för mig att ha jordnära och harmoniska färger som ger just det. Följ trender om du tycker om dom, men försökt göra om det till dig egna stil. 

Du har två små barn hemma. Många upplever utmaningar med att ha ett trendigt och snyggt inrett hem med småbarn i bilden. Hur lyckas du med det?
Man lyckas inte, haha! Skämt och sido. Försök plocka undan lite varje dag för att det inte ska hinna bli det där extrema bombnedslaget. Involvera barnen i städningen och plockandet, starta lite musik och skapa god stämning så kommer barnen vilja hjälpa till. Men överlag så handlar det om prioriteringar, när barnen lagt sig så prioriterar jag att plocka undan och ställa iordning framför att lägga mig på soffan. Men jag hinner med soffan också.

 

Mathilda Stjärnfeldt, inredningsstylist
Mathilda Stjärnfeldt, inredningsstylist
Mathilda Stjärnfeldt, inredningsstylist
Mathilda Stjärnfeldt, inredningsstylist

Att växa på sociala medier 

Kan du dela med dig av dina bästa tips för att ta Instagramvänliga bilder?
⁃ Raka linjer är A och O, fram med rutnätet och utgå ifrån det! Det får inte vara för röriga bilder för då finns det inget som fångar uppmärksamhet i scrollandet. Den röda tråden är viktig men att det är nya stylingar eller detaljer när du fotar samma vinklar för att det inte ska bli uttjatat. 

Vad är din rekommendation till alla som vill växa på sociala medier?
⁃ Låt det ta tid och tro på dig själv. Skapa ärligt content och engagemang så kommer resten av sig själv. Stirra inte dig blind på antalet följare och statistik utan lägg tiden på att svara dina följare och skapa en relation till dom, det lönar sig i slutändan. 

Vilken är din personliga trendspaning för 2023?
- Jag ska försöka våga mig på lite färg, det är ju stort för mig så vi får väl se vart det slutar. 

Vägghylla i mattsvart

Handla produkterna online eller hos närmsta återförsäljare

Stuor takduschpaket

Som ett behagligt vattenfall. Taksil på Ø40. Inklusive termostatblandare och handdusch.

14 490 kr

Högskåp 160x50

Höjd: 160 cm. Bredd: 50 cm, Djup 35 cm. Sex färger.

9 780 kr

Vägghylla

325/650 mm

780 kr

Utdragslådor högskåp

Utdragbara lådor gör det lätt att få en överblick över dina saker. 2-pack lådor i 35 och 50 cm bredd.

3 490 kr

Handtag L1 knopp

Lättrad industriell look.

160 kr

Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.