Hemma hos Marita & Erik

Hemma hos Marita & Erik

Marita Linnell, 40 år och Erik Wiskär, 36 år är produktionsledare och säkerhetsstrateg bosatta i Vallentuna med sina två barn, hund och katt. Paret prioriterar varma och neutrala färger. Med fokus på att skapa harmoni och en trevlig miljö inkluderade de dimbar belysning och valde Svedbergs för badrumsinredningen. Deras gäster beskriver det nya badrummet "som på ett lyxhotell”.

Hemma hos Marita och Erik

Namn: Marita Linnell och Erik Wiskär
Ålder: 40 och 36
Yrke: Produktionsledare och Säkerhetsstrateg 
Bor: Vallentuna
Vi som bor här: Marita, Erik, Emma och Oskar
Projekt just nu: Vi planerar för en renovering av ett kombinerat kontor/gästrum.


Hej, Marita! Berätta lite om dig själv och din familj.
- Vår familj om 4 är Marita och Erik och våra barn Emma, 11 år och Oskar 10 år samt hunden Django, och katten Zingo. Vi har bott i Vallentuna i drygt 9 år.  

Huset

Berätta om ert hus. Hur gick tankarna när ni köpte huset och förverkligades era husdrömmar?
- Vi bodde redan i Vallentuna men av en slump hittade vi över annonsen på Hemnet och kände att det här huset var helt rätt för oss. Vi gillade planlösningen, trädgården och läget jämte skogen, samtidigt som det är nära till skola och vänner. Vi visste redan när vi köpte huset att en del behövdes göras, däribland badrummet, och nu har vi renoverat det allra mesta, från att ha bytt tak och målat om utvändigt till att måla väggar och tak inomhus. Det är verkligen ett hus som passar oss bra.

Hemma hos Marita och Erik
Badrum pendelbelysning

Vilka personliga preferenser har påverkat era val av material och inredning för exteriören och interiören i huset? 
- Vi tycker om neutrala färger och har en del beige i kombination med trä. Just att få en varmare känsla är viktigt och för oss känns det trivsamt och hemtrevligt. Vi behövde byta ut taket vilket gav oss möjligheten att välja röda takpannor vilket vi tycker är väldigt vackert. Vi hade samtidigt bestämt att vi skulle måla den då svarta fasaden vit, just för att få det helhetsintrycket vi önskade. Vi uppskattar verkligen den kombinationen och det känns klassiskt och matchar husets form väldigt väl och det känns större.  

Vad är ni mest nöjda med i ert hus och vad skulle ni gjort annorlunda om ni fick välja idag?
- Vår planlösning känns toppen, det är något som är lite svårare att påverka men vi har kunnat möblera och inreda för att få bra sociala ytor och det känns väldigt viktigt. Ingen av oss är proffs på inredning men i vårt tycke så känns det som att vi har fått en ganska harmonisk inredning och det är ändå ett bra betyg. En sak som vi verkligen uppskattar är att vi har satt in dimbar belysning både i utomhus och inne i huset. Vi kan därigenom justera varje lampa enskilt eller genom färdiga scenarion för olika tillfällen, allt styrs från mobilen. Det ger en väldigt trevlig miljö när det kan bli så väl anpassat. Utomhusbelysningen lyfter hela huset så fint när mörket faller.

Förmodligen hade vi inte gjort något annorlunda mot hur vi faktiskt har gjort. Vi anpassar våra renoveringsprojekt efter budgeten och då blir det en del prioriteringar som måste görs. Vi hade gärna byggt en carport och bytt golv i några rum men det får bli senare projekt då det är tillräckligt bra och kan vänta.

Vad är er rekommendation till alla som drömmer om att renovera sina hem?
- Vi har försökt hitta mycket inspiration på olika ställen innan vi påbörjar. Vi har vi inte alls kollat på priser på det man tycker om för det begränsar lätt urvalet. Först när vi vet hur vi skulle vilja att det ser ut så har vi försökt hitta möbler eller färger som passar ihop och med fördel sätter man ihop en moodboard för att se att det verkar fungera tillsammans som man tänkt.

Badrummet

Vad var era övergripande mål och förväntningar kring badrummet?
- För oss var det viktigt att få ett badrum som passar in i stilen vi redan har i huset, och att det samtidigt ger ett badrum som känns långsiktigt i sin stil. Det gamla badrummet hade en del brister som uppdagats vid besiktningen av huset, en liten kommod med ett tvättställ, duschen kändes smal och utdaterad samt att det fanns ett badkar som vi inte använde. Så istället ville vi ge mer plats åt det vi faktiskt använde och duschen fick ganska stort fokus samt en dubbelkommod som möjliggör mer utrymme och mindre trängsel. Vi ville även få det så ombonat som möjligt och var väldigt tidigt helt beslutna om att inte kakla alla väggar. Det positiva med det är att man enkelt kan byta färg och stil, vilket blir mer hållbart i längden. Vi ville också få in levande material i badrummet och, vilket vi lyckades med genom Svedbergs Epos-serie och möbler med valnötsfärg.  

Badrum med badrumsmöbel nischdusch

Själva arbetet med renoveringen sa vi tidigt att vi gör själva till så stor utsträckning som möjligt, förutom de behörighetskrävande arbetena. Här har Svedbergs planeringsverktyg varit till stor hjälp avseende visualisering av hur möbler och rumsplaneringen kan förverkligas. 

"Badrummet blev verkligen precis så fint som vi hade hoppats på!"

Högskåp med förvaring i badrummet

Vilka specifika element och funktioner har ni valt att inkludera i ert badrum, och varför?
- En dubbelkommod med två tvättställ var högst på vår önskelista. Att inte längre trängas vid handfatet var något vi båda såg fram emot. Spegeln med sin fina belysning i var både dekorativ och praktisk. På högskåpet valde vi att sätta en fri förvaring vilket vi tyckte var perfekt för att få in lite mer dekoration, för att få lite härligare känsla. Vi har även satt upp gardiner vilket mjukar upp ytterligare. I både kommod och högskåp har vi eluttag vilket är behändigt till både hårfön och vid laddning av eltandborsten. Vi valde valnöt på kommod och högskåp som kompletterades med en akustikpanel som inramning vid duschen vilket knöt ihop rummet väldigt fint. Hela duschen är otroligt fin, vi är så glada för hur bra den är! Rymlig och med en härlig takdusch, så där man vill gärna stå där länge och njuta. Badrummet blev verkligen precis så fint som vi hade hoppats på!  

Vad var avgörande för er när ni valde Svedbergs för den totala badrumsinredningen till ert badrum? 
- Vi ville skapa ett fint badrum med prisvärd badrumsinredning i rätt format för vårt badrum. Det vi fastnade för var att det fanns ett stort urval hos Svedbergs i den stilen vi tyckte om. Vi var både ute i butiker och tittade på miljöer och fick inspiration på nätet och ganska tidigt kände vi att Svedbergs gav ett stilrent intryck med bra funktioner och dett kunde ge oss en fin helhet. 
 

Vad är ni mest nöjda med? Vilken är badrumsfavoriten hos er?
-Svårt att välja bara en sak här! Duschen känns otroligt lyxig, men samtidigt är kommoden suverän. Där spenderar man mest tid och det känns riktigt härligt att har all förvaring och ytan som finns på tvättstället. Så den är nog nummer ett ändå för den är ett riktigt blickfång. 

Hur skulle ni beskriva den estetiska aspekten av badrummet? Vad säger gäster och familj när de är på besök?
- Vi har fått väldigt fina ord, exempelvis att det är som på ett hotell, och då syftar man på känslan av lyx. Men vi har också fått det är fint, fräscht och härligt där inne. Det är inte bara vi som dröjer kvar där inne, även gäster har stannat en extra stund och beundrat det vilket känns som det bästa betyget! 

Badrumsmöbel och Ista spegel

Vilka är era tips till alla som står inför en badrumsrenovering?
- Hitta så mycket inspiration som det bara går. Sök på relaterade hashtags på Instagram, där finns hur mycket som helst. Vi började hela projektet på varsitt håll genom att samla inspiration utan att prata ihop oss om vad vi skulle titta efter men vi insåg ganska snabbt att vi hade exakt samma tankar vilket underlättade. Vi hade en stor trave badrumskataloger och var ute i olika butiker och tittade och kände. Just tipset att känna på grejerna vill vi skicka med, för det finns en uppsjö av olika märken och många kändes rappliga och trista, så där blev Svedbergs tidigt en vinnare hos oss. Det var faktiskt lika givande att se sånt man gillade som det man insåg att man inte gillade, för då fick vi ganska snabbt en inriktning på vad vi faktiskt skulle vilja ha. Vi har haft turen att vara väldigt överens, inga kompromisser har behövts. När vi har tittat ut vad vi gillar har vi tagit foton och sen satt ihop kakel med färger och inredning till ett moodboard. Med hjälp av det kunde vi sen skissa upp allt i planeringsverktyget för att visualisera badrummet och det hjälpte oss väldigt bra i planeringen. 

Handla produkterna online eller hos närmsta återförsäljare

Epos underdel 160x45

Grafisk design med elegant ram. Med eller utan öppen förvaring. Tvättställ i mineralkomposit.

39 380 kr

Skule tvättställsblandare slät

Kombinera som du vill - både i färg och utförande.

5 990 kr

Spegel Ista med svart ram

Stilren spegel med frostad LED-belysning och touchkontroll. Med eller utan svart ram.

10 890 kr

Ise

Traditionellt tvättställ i mineralkomposit med rejäl ho. Till Epos. B: 60-160 cm. D: 45.

11 590 kr

Vattenlås EasyClean

Vattenlås. inkl. slang och bottenventil. Tre färger.

920 kr

Högskåp 160x50 med fri förvaring

Med fri förvaring. Höjd: 160 cm. Bredd: 50 cm, Djup 35 cm. Sex färger.

13 970 kr

Pendelbelysning Klot

Kombinera en inredningsdetalj med extra belysning i badrummet. Klotformad

1 590 kr

Takfäste pendelbelysning 3 pendlar

Takfäste för 3 pendlar

1 290 kr

Stuor takduschpaket

Som ett behagligt vattenfall. Taksil på Ø40. Inklusive termostatblandare och handdusch.

14 490 kr

180° hörndusch med fast vägg/dörr

Dörröppning 75-95 cm. Höjd: 200 cm (201 cm ovankant stag). Härdat säkerhetsglas: 8 mm.

18 170 kr

Sigyn handdukstork

Vattenburen handdukstork i stilrent designad vertikal modell.

8 390 kr

Mer inspiration

Hemma hos Melita och Ajdin

Hemma hos Melita och Ajdin

Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.