Sofia Nilsson

Logistikchef

Möt våra kollegor - Sofia Nilsson

Född: 1992
Bor: Ulricehamn
Favorit Svedbergs produkt: en Poem i brun ask tror jag, i vanliga fall är jag ganska svart eller vit men den är snygg! 


Berätta gärna om dig själv! Vem är Sofia?
- Trivs som bäst om jag får reda på vilken maträtt jag ska laga, men jag trivs inte lika bra när jag får ett färdigt recept på hur, vad och när jag ska göra det. På jobbet är det när jag får en utmaning som vi ska lösa tillsammans i ett team och komma överens om vad, hur och när vi ska göra det som krävs.

Hur länge har du jobbat på Svedbergs?
-Två perioder kan man säga 2015-2017 sen började jag 2020 igen. 


Berätta gärna hur allt började.

- Det är en rätt rolig historia när jag tänker på det. Jag pluggade industriell ekonomi och logistik, var hemma i Tranemo över sommaren och skulle hämta en nyckel av min kusin på hennes lunch här på Svedbergs. Där och då kom dåvarande VDn förbi och min kusin presenterande mig stolt varpå VDn välkomnade mig in på hans kontor för att prata om var jag såg mig själv i framtiden. När jag sen var färdig examinerad söktes det en Strategisk inköpare och jag fick komma på intervju. Jag lyckades dock ta personalingången på intervjun men det verkade inte som något problem för nu är jag ju här. 

Hur ser en typisk arbetsdag ut för dig?
- Dem senaste åren har varit väldigt spännande vad gäller logistik! Det har varit råvarubrist, stopp i suezkanalen, obalans på containrar etc. och det har påverkat vad som är mest prioriterat för dagen. Sen har jag precis bytt tjänst vilket gör att jag både har ny och mer personal så just nu fokuserar jag mest på att lära känna människorna och dem nya processerna som jag inte har varit insatt i tidigare. 


Vad är det bästa med ditt jobb på Svedbergs? 

- Roliga produkter som vi producerar så stor del av här i Dalstorp. Kollegorna! Och så klart möjligheten till utveckling, jag lär mig verkligen något nytt varje dag, om det är namnet på en maskin eller förståelsen för något ekonomiskt nyckeltal det är olika, högt och lågt helt enkelt. 


Tack för att du ger oss en inblick i ditt arbete! Finns det någon person vars hem du skulle vilja flytta in i?

- Ja i mitt egna framtida andra hem i fjällen, det är min dröm! 

Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.