Inredarens tips för ett skönare badrumsliv

Vilka trender gäller för badrummet? Tillsammans med formgivaren och inredningsstylisten Stinne Knudsen ger vi dig svaren. Du får också praktiska tips på sådant som är bra att tänka på, de där små detaljerna som gör stor skillnad. Dessutom avslöjar Stinne vad hon skulle satsa på om hon bara fick göra en förändring i badrummet.

DK badrumsmöbler

Dags för vackra färger i badrummet

Äntligen, säger Stinne och spricker upp i ett stort leende. Efter en lång period med mycket svart, vitt och grått är det nu dags för vackra färger i hemmet, både på väggar och möbler. Allt mjukas upp med textilier i velour och sammet. Det ska vara återanvändbart och hållbart för ett långt liv.

Stinne Knudsen, designer
Badrumstrender

Badrumstrender

Signalerna är tydliga när det gäller heminredning generellt, men hur ser badrumstrenderna ut? – Det blir mer tillåtet att ta ut svängarna. Vi kommer att se mer färg såsom grönt,rosa och blått. Samtidigt blir möblerna smäckrare med öppna hyllor i exklusiva material som till exempel marmor.

Stinne inspireras av allt från mode och konst till mönster och färgkombinationer från olika miljöer.
Själv har hon Marimekko i badrummet för det påminner henne om barndomen och ger en bra känsla. Hon inspireras också av William Morris (textildesigner, poet och författare) citat;
Have nothing in your home that you do not know to be useful, or believe to be beautiful.

– Det tycker jag är en bra utgångspunkt för all inredning. Vad som är god design kan diskuteras, men Stinne är säker på sin sak. För henne är det produkter och rum skapat för människors behov och drömmar gjorda i material som åldras snyggt.

Tre tips vid inredning av badrummet

Vi bad Stinne lyfta fram tre viktiga saker att tänka på när badrummet ska inredas.

DK underdel

"Ta fram badrummets karaktär, eller motverka den. Ett litet badrum upplevs större om det målas i ljusa färger och har en stor spegel."

Trendspaning till badrummet

"Gör badrummet funktionellt, tänk på det som en arbetsplats. På så sätt undviker du många irritationsmoment i vardagen."

DK tvättställsskåp

"Välj vackra detaljer och material, blandare och tvättställ är speciellt viktiga för helhetsintrycket. Och var inte rädd för det annorlunda, till exempel en kristallkrona.

Fyn tvättställ och DK kommod

 

Tvättstället Fyn
- Funktionellt och vackert

På frågan om vad hon skulle förändra om hon bara fick förändra en sak i badrummet kom svaret snabbt:
– Skaffa tvättstället FYN från DK-serien. Det är funktionellt och en vacker skulptur på en och samma gång.

Besök närmaste återförsäljare

Besök en återförsäljare nära dig och se våra badrumsmöbler "på riktigt".

Utforska DK badrumsprodukter och tvättställsskåp.
Svedbergs Badrum

Internet Explorer stöds inte som webbläsare. Vänligen kom tillbaka och besök vår webbplats med en annan webbläsare.